Om sinnab

Om oss

På SINNAB tillverkar och monterar vi allt inom stålkonstruktioner till bygg- och verkstadsindustri. Vi utför även servicearbeten med både stora och små företag som kunder. Vi kan även erbjuda en helhetslösning på industrihall.

Vi arbetar nära kunden i ett tidigt skede och medverkar till att gemensamt söka effektiv samverkan i projektet. Genom ett utbrett nätverk av samarbetspartners kan vi gemensamt ta fram en objektspecifik lösning. Företagets geografiska placering är Västerås och vi har hela Mälardalsregionen som arbetsfält.

SINNAB är certifierade enligt SS EN 1090-1 och SS EN ISO 3834-2 samt anslutet till Mekaniska Verkstädernas Riksförbund – MVR.

Våra värdeord

Stolta

Med över 25 år i branschen är vi stolta över att då liksom nu leverera kvalitet och leveransprecision i alla projekt vi tar oss an. Med ett samlat team av experter kan vi erbjuda våra kunder helhetslösningar och fristående konstruktionsuppdrag av stålkonstruktioner, hallar och byggnadssmide.

Stabila

Med visionen om att ha en välmående personalstyrka och verksamhet har vi klarat oss igenom konjunkturer, samhällskriser och pandemier. Medan andra svajat har SINNAB stått stadigt. Sedan starten 1995 har vi aldrig behövt säga upp en anställd stänga ett bokslut med röda siffror.

Skickliga

På SINNAB arbetar utbildad och kvalificerad personal, certifierade enligt rådande regelverk och standarder. Med lång erfarenhet i branschen, ett brett kontaktnät och tusentals slutförda projekt garanterar vi att våra kunder är i säkra händer när de väljer att anlita oss.

Självklara

Vi vill vara det självklara valet för dig som kund, oavsett utmaningen eller omfattningen av ditt projekt. För oss är varje kunduppdrag unikt och vi ser det som vår främsta uppgift att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att leverera hög kvalitet till rätt pris, i rätt tid.

Vår historia

1995

Sinnab grundas

År 1995 bestämmer sig Lasse Pettersson för att grunda Samordning för Industrin AB, idag mer känt som SINNAB. Med fokus på stålkonstruktioner blir det första stora uppdraget utbyggnaden av det då högaktuella 3G-nätet som ska byggas i hela landet.

1995

2001

Vi flyttar till nya lokaler

Fram till år 2001 hyr företaget en liten verkstad på dryga 200 kvm. SINNAB är vid den här tiden 6 anställda till antalet, med ett stadigt kundflöde och en blomstrande verksamhet. Åren går och verksamheten fortsätter att växa och tillslut blir det dags för nya lokaler.

2001

2006

”Nu drar vi i handbromsen”

Efter år av intensiv tillväxt beslutar sig Lasse år 2006 för att dra i handbromsen och sluta fokusera på att utöka verksamheten. Företaget är välmåendet och med visionen att även de anställda ska må bra fattar han beslut om att inte expandera bolaget ytterligare.

2006

2008

SINNAB står stadiga genom krisen

När den stora finanskrisen slår till år 2008 tvingas många företag skära ner sin verksamhet för att överleva. SINNAB däremot står stadiga genom krisen och samma år når bolaget en rekordomsättning.

2008

2011

Fokus på helhetslösningar

År 2011 börjar SINNAB fokusera allt mer på att leverera helhetslösningar i form av totalentreprenad vid hallbyggen. Med ett stort kontaktnät och lång erfarenhet är företaget med från projektstart till slutleverans och besiktning. 

2011

2014

Vi investerar i nya lokaler och ny verkstad

År 2014 blir det än en gång dags för flytt. En modern verkstad och ett nytt kontor väntar där hela personalstyrkan och verksamheten ryms. 

2014

2017

Verksamheten utvecklas ytterligare

Konstruktörstjänsterna som tidigare köpts in blir nu en del av verksamheten. På så sätt kan SINNAB både skapa sina egna konstruktioner och dessutom erbjuda kunderna möjligheten att beställa fristående konstruktionsuppdrag.

2017

2020

Rekordår trots pandemi

När pandemin slår till mot samhället står sig SINNAB än en gång stabila genom krisen. Likt 2008 gör företaget ett toppår med nya rekordsiffror. SINNAB väljer att stötta sjukhuspersonalen genom att leverera matlådor till ett värde av 50 000 SEK.

2020

2021

Vi fortsätter att växa med helhetslösningar

År 2021 blickar SINNAB framåt med målet fortsätta erbjuda kunder högkvalitativa helhetslösningar och leveransprecision. Efter 26 år i branschen ser vi i SINNAB-familjen med spänning fram emot att fortsätta göra det vi gör allra bäst.

2021

2021

Anställer en egen konstruktör

I april anställer SINNAB en egen konstruktör för att kunna erbjuda våra kunder en helhets lösning. Rasmus, som han heter har tidigare erfarenhet inom branschen och är skicklig på att använda olika designprogram och verktyg. Tillsammans med vårt team arbetar han med att skapa innovativa och hållbara lösningar för våra kunder. Vi är mycket nöjda och det bidrar till att driva vårt företag framåt.

2021